Sagan: 'Van Avermaet heeft ook mij verrast in Rio'

Sagan: 'Van Avermaet heeft ook mij verrast in Rio'

Peter Sagan maakt zich op voor de Olympische mountainbikerace in Rio. De Slowaak besloot al vroeg dit seizoen de wegwedstrijd over te slaan en zich te richten op zijn oude liefde. Het wegparkoers zou te zwaar zijn, maar toch verraste Greg Van Avermaet vriend en vijand door deze klimkoers op zijn naam te schrijven.

Sagan: 'Van Avermaet heeft me verrast door Olympisch kampioen te worden. Maar de Spelen zijn een vreemd evenement. Je hebt niet een heel uitgebreid en sterk deelnemersveld. Met een beetje geluk kun je al een heel eind komen. Hij had geluk door de valpartij van Nibali en Henao, maar die Olympische titel neemt niemand hem meer af."

'Weet niet wat ik van mountainbike race moet verwachten'

"Het is een grote droom van me om de mountainbikewedstrijd te rijden. In Londen deed ik mee met de wegwedstrijd en nu hier in Rio het mountainbiken. Ik weet niet echt wat ik er van moet verwachten. Maar misschien is dat juist wel het leukste aspect van deze wedstrijd. Het is een heel andere inspanning dan op de weg. Je kunt het niet met een tijdrit vergelijken, eerder met veldrijden."