HomeNieuwsLigtlee verliest halve finale en strijd om brons in kleine finale sprint

Ligtlee verliest halve finale en strijd om brons in kleine finale sprint

Elis Ligtlee verloor vanavond de halve finale in de sprint. De Britse Rebecca James had maar twee duels nodig om de Nede...

Elis Ligtlee verloor vanavond de halve finale in de sprint. De Britse Rebecca James had maar twee duels nodig om de Nederlandse te verslaan.

Deze avond stonden allereerst de halve finales in de sprint op het programma. Na de twee resterende onderdelen in het omnium voor vrouwen en de halve finales keirin voor de mannen zou de finale volgen.

Net als bij de mannen was er bij de vrouwen ook kans op een All English sprint final. Twee van de vier halve finalisten waren namelijk Britse rensters. Rebecca James en Katy Marchant ontliepen elkaar wel in de halve finales. Waar James de tegenstandster van Ligtlee was, moest Marchant het opnemen tegen Kristina Vogel. De Duitse had gisterenavond voor de Duitse televisie haar twijfels geuit over de voorbereiding van de Britse baanploeg op de Olympische Spelen.

Manches

Net als in de kwartfinales van vanmiddag ging het ook in de halve finales om een best of 3: twee van de drie heats moesten worden gewonnen om de weg naar de kwartfinale te bereiken. Ligtlee en James zouden als eerste de baan betreden, voor het Duits-Britse koppel.

Alle halvefinalisten zaten in een goede flow; allen hadden ze in de kwartfinales maar twee heats nodig om door te stomen. Er zat qua vertrouwen dus geen verschil tussen de vier.

Ligtlee liet James de eerste heat op kop beginnen. Ze begon de laatste ronde met drie lengten achterstand. Op het rechte stuk voor de laatste bocht kon ze die dichten, maar om de Britse heen komen zat er niet meer in. Ligtlee zou dus de volgende twee heats op rij moeten winnen.

De tactische fout in de eerste sprint zorgde ervoor dat Ligtlee op kop aan de tweede heat begon. Maar ze was volledig kansloos tegen de Britse. De Nederlandse moet nu strijden voor brons. Daarin neemt ze het op tegen Katy Marchant, die twee heats verloor van Kristina Vogel.

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Details crash Benoot bekend: aan 67 per uur op auto, kwartier buiten bewustzijn

Op trainingskamp in het Italiaanse Livigno, nabij de Stelvio, kwam er een abrupt einde...

Interview | Dylan Groenewegen: ‘De foto met mijn vader na mijn ritzege krijgt een mooie plek aan de muur’

Voor onze Vuelta-special/Tourterugblik (hierrrr aan te schaffen) spraken we uitgebreid met Dylan Groenewegen. Hieronder...

Mooi beeld: Marianne Vos schrijft belangrijke boodschap voor zichzelf op stuur

Marianne Vos kwam zondag als eerste over de meet in de Zweedse WorldTour-koers Postnord...

Meer zoals dit

Tim Wellens spreekt over zijn overgang naar UAE: ‘Me opofferen voor Pogacar maar ook mijn eigen kansen gaan’

Tim Wellens trekt voortaan niet meer het vertrouwde rode shirt van Lotto aan. Vanaf...

Bob Jungels stapt over naar BORA: ‘Perfecte ploeg om écht terug te keren op hoogste niveau’

Bob Jungels mocht na een positieve coronatest bijna niet meedoen aan de Tour de...

Bondscoach Vanthourenhout baalt na WK-forfait Benoot: ‘Tiesj is onvervangbaar’

Tiesj Benoot is out voor de rest van het seizoen, na een zware val...