Ligtlee verslaat Russische en plaats zich voor halve finale

Elis Ligtlee kwalificeerde zich vanmiddag voor de halve finale. De Nederlandse klopte in twee duels de Russische Anastas...

Ligtlee verslaat Russische en plaats zich voor halve finale

Elis Ligtlee kwalificeerde zich vanmiddag voor de halve finale. De Nederlandse klopte in twee duels de Russische Anastasiia Voinova.

Op de slotdag voor het Olympische baanwielrennen stonden als eerste de kwartfinales in de sprint voor vrouwen op het programma. Nog acht rensters maakten kans op het eremetaal, waaronder Elis Ligtlee. Zij nam gisteren in de achtste finales de maat van de Litouwse Simona Krupeckaite.

Ligtlee nam het in de kwartfinales op tegen de Russische Anastasiia Voinova. De Russische versloeg gisteren de Chinese Tianshi Zhong, die vooraf werd gezien als een van de favorieten. Voinova had bovendien de bronzen medaille gepakt in de gouden keirin van onze landgenote.

Prijzen

Vanaf deze ronde ging het om de kans op medailles, dus werd er vanaf deze ronde gewerkt met een best of 3. De vrouwen moesten twee van de drie heats winnen om door te gaan naar de volgende ronde.

De Chinese Zhong had zich via de herkansing geplaatst voor de kwartfinale. Daarin moest ze kampen met Rebecca James. Ook de tegenstandster van Ligtlee in de vorige ronde won de herkansing, zij moest tegen een andere Britse Katy Marchant. Ligtlee volgde iedere keer in de vierde en laatste heat.

In de eerste rechtstreekse confrontatie pakte de Nederlandse de kop. Ze ving de Russin op en pakte de eerste heat met verve. Daardoor kon ze het eventueel in de tweede heat afmaken. Dat deden de Britse rensters James en Marchant, zo ook de Duitse Kristina Vogel. Allen wonnen ze met 2-0 hun kwartfinale.

In de tweede heat van Ligtlee ging Voinova aan de kop. Ze ging al vroeg de sprint aan. Ligtlee timede echter perfect en ging op het goede moment aan. Ze klopte de Russische op de streep.