HomeNieuwsKennett wint individuele tijdrit, Viviani leidt Olympische omnium

Kennett wint individuele tijdrit, Viviani leidt Olympische omnium

Dylan Kennett won vanmiddag de tijdrit van het onderdeel omnium. De Nieuw-Zeelander was sneller dan Glenn O'Shea en Elia...

Dylan Kennett won vanmiddag de tijdrit van het onderdeel omnium. De Nieuw-Zeelander was sneller dan Glenn O’Shea en Elia Viviani.

Na een spectaculaire afvalkoers vannacht was het nu de beurt aan de kilometer tijdrit. Het vierde onderdeel van het totaal van zes disciplines binnen het omnium. Lasse Norman Hansen had gisteren de eerste twee onderdelen gewonnen. Zowel op de scratch als de individuele achtervolging van vier kilometer was hij de beste. Hij had goede papieren om als eerste in het klassement de eerste dag af te ronden.

De Deen werd ook in 2012 in Londen al Olympisch kampioen omnium. In de afvalkoers liet hij het echter volledig afweten. Hij liet zich verrassen na een paar rondes en werd als eerste geëlimineerd. Elia Viviani versloeg uiteindelijk Thomas Boudat in de sprint voor de winst van de eliminatierace, de Fransman pakte de leiding over van Hansen.

Duel

De achttien renners werden in heats aan elkaar gekoppeld. Ze moesten één tegen één de tijdrit afleggen. Dat was echter niet het geval voor de Zwitser Gael Suter. Zijn tegenstander Jasper de Buyst uit België had er de brui aan gegeven. De Zwitser zette met 1.04.433 een eerste richttijd neer.

In de tweede heat was het al tijd voor Tim Veldt. Hij nam het op tegen Leung Chun Wing uit Hong Kong. De Nederlander had na een redelijke voorsprong aan de start toch wat concurrentie van Leung. Toch was Veldt net sneller. Hij klokte 1.03.464. Het duurde pas tot de zesde heat voor die tijd werd verbeterd. De Nieuw-Zeelander Dylan Kennett reed 1.00.923, waar ook de Australiër Glenn O’Shea met 1.02.332 sneller was.

Daarna was het tijd voor de kleppers. Tweevoudig wereldkampioen omnium Fernando Gaviria nam het op tegen Lasse Hansen. Zij, maar ook de volgende twee Mark Cavendish en Roger Kluge, moesten meerdere seconden toegeven op Kennett. Hij leek op weg naar de zege in de tijdrit. De laatste heat was interessant om te zien wie de leiding ging nemen, met vanavond nog twee onderdelen op het programma. Elia Viviani tegen Thomas Boudat vormde het laatste duel. De Italiaan versloeg zijn Franse tegenstander maar kon ook lang niet aan de tijd van Kennett komen.

De Nieuw-Zeelander won het onderdeel, voor zijn directe tegenstander O’Shea en Viviani. Die nam daarmee een serieuze optie op de Olympische titel in het omnium. De Italiaan had nu 140 punten, zowel Boudat als Cavendish had veertien punten achterstand. Ook Gaviria en Kluge hadden met 22 punten achterstand op Viviani nog uitzicht op een medaille.

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Interview | Primoz Roglic over omgaan met tegenslagen: ‘Wat gisteren is gebeurd, is het verleden’

Primoz Roglic hoopt komende Vuelta a España zijn vierde eindzege op rij te boeken....

De 5 topfavorieten voor de Vuelta a España

Jai Hindley In de Vuelta-special van Wieler Revue geeft Jai Hindley toe dat hij vanaf...

Opvallend: volledige top 10 van de Giro aan de start in Vuelta

De Vuelta wordt toch een beetje gezien als 'de derde grote ronde'. Qua plaats...

José De Cauwer over stoppen Dumoulin: ‘Jammer, hij was het perfecte uithangbord voor het wielrennen’

In de podcast De Tribune gaat de analist dieper in op het stoppen van...

Meer zoals dit

José De Cauwer over stoppen Dumoulin: ‘Jammer, hij was het perfecte uithangbord voor het wielrennen’

In de podcast De Tribune gaat de analist dieper in op het stoppen van...

Egan Bernal keert vandaag terug in peloton: ‘Kan niet genoeg benadrukken hoe zwaar het was’

Naast het vervroegde afscheid van Tom Dumoulin is er ook goed wielernieuws te melden....

Vuelta | Selecties druppelen binnen: deze renners staan aan de start in Utrecht

De Tour de France lijkt nog maar amper afgelopen, maar het is toch echt...