Kenny verslaat Skinner in 'All English sprint final'

Jason Kenny klopte vandaag zijn landgenoot Callum Skinner in de strijd om de gouden medaille op het onderdeel sprint. De...

Kenny verslaat Skinner in 'All English sprint final'

Jason Kenny klopte vandaag zijn landgenoot Callum Skinner in de strijd om de gouden medaille op het onderdeel sprint. De Brit had maar twee heats nodig.

Het is de tweede gouden medaille voor Kenny in Rio de Janeiro. Eerder pakte hij samen met zijn tegenstander van vandaag de gouden plak op het onderdeel teamsprint. Kenny deed dat ook al in Peking in 2008 en in eigen land vier jaar terug. Dat de sprintfinale helemaal Brits werd, had niemand durven voorspellen.

Geen strijd

In de eerste heat ging Skinner vanaf de kop aan. Onder het geluid van de bel had hij een lengte of drie op zijn landgenoot Kenny. Die versnelde en behaalde met speels gemak de winst in de eerste race. In de tweede confrontatie drong Skinner zijn landgenoot de kop op. Die had daar echter geen problemen mee. Skinner kwam niet eens aan het achterwiel van Kenny, die uitbollend zijn gouden medaille kon pakken.

Denis Dmitriev pakte de bronzen medaille. De Rus versloeg de Australiër Matthew Glaetzer over twee heats. De eerste heat was makkelijk voor de Rus. In het tweede duel ging Glaetzer vanaf de kop aan. De Australiër bleef lang de eerste positie houden, tot een meter of tien voor de streep. Dmitriev verzekerde zich van het brons.