Valverde ook van start in de Ronde van Spanje

Alejandro Valverde heeft zichzelf als doel gesteld om in een jaar in alle grote rondes in de top tien te eindigen. Slech...

Valverde ook van start in de Ronde van Spanje
  • Alejandro Valverde Alejandro Valverde

Alejandro Valverde zal ook zijn opwachting maken in de Ronde van Spanje. Dat bevestigde hij tegenover de Catalaanse krant El Periodico. Vorig jaar werd El Imbatido zevende in de Vuelta. 

De ervaren rot van Movistar ziet het als een unieke kans om binnen één seizoen in alle grote rondes in de top tien te eindigen. Eerder dit jaar sloot Valverde de Giro af als derde, terwijl hij in de Tour genoegen moest nemen met een zesde stek in het eindklassement. Nog nooit eerder reed Valverde alle grote rondes in één jaar. Mocht Valverde zijn doel bereiken dan komt hij in een rijtje met Raphaël Geminiani (1955) en Gastone Nencini (1957).

Het kopmanschap zal Valverde moeten delen, want ook die andere klepper van het Spaanse team, Nairo Quintana, zal aan de start verschijnen komende zaterdag. Daarnaast maken Rubén Fernández, Jonathan Castroviejo, José Joaquin Rojas, José Herrada, Rory Sutherland en Imanol Erviti deel uit van het team. De negende naam wordt nog bekendgemaakt.

Foto: Cor Vos