Roche moet door ziekte passen voor Ronde van Spanje

Geen Nicolas Roche dit jaar in de Vuelta a España. De tweevoudig ritwinnaar uit Ierland kampt met een bacteriële longont...

Roche moet door ziekte passen voor Ronde van Spanje
  • Nicolas Roche Nicolas Roche

Geen Nicolas Roche dit jaar in de Vuelta a España. De tweevoudig ritwinnaar uit Ierland kampt met een bacteriële longontsteking.

Roche reed afgelopen week de wegwedstrijd op de Olympische Spelen voor Ierland. Het plan was voor de Iers kampioen om de Ronde van Spanje te rijden voor de Britse grootmacht.

"Natuurlijk is dit een grote teleurstelling", sprak Roche in een persbericht van de ploeg op haar website. "De Ronde van Spanje was één van mijn grote doelen dit jaar en ik keek er naar uit."

Goede herinneringen

Roche presteerde in het verleden goed in de Vuelta. In 2013 wist hij de eerste rit in lijn te winnen met aankomst op de Alto do Monte da Groba. Vorig jaar klopte hij Haimar Zubeldia in een sprint-à-deux in Riaza.

"Ik heb hier in het verleden veel succes gehad", stelde de Iers kampioen in beide disciplines. "De ziekte kon niet op een slechter moment komen. De medische staff en ik denken dat ik niet op tijd klaar kan zijn voor de Vuelta."

Team Sky maakt volgende week haar selectie voor de Vuelta bekend. Voor Roche zou het een van zijn laatste koersen voor de Britse formatie zijn geweest. Hij trekt volgend jaar naar BMC.