HomeNieuwsMoscon met geweldige machtsgreep in Noorwegen

Moscon met geweldige machtsgreep in Noorwegen

Gianni Moscon klom naar de zege in de Arctic Race of Norway. De Italiaan klopte Stef Clement en Oscar Gatto in een recht...

Gianni Moscon klom naar de zege in de Arctic Race of Norway. De Italiaan klopte Stef Clement en Oscar Gatto in een rechtstreeks duel bergop.

Hij is daardoor ook de nieuwe leider in de Noorse vierdaagse ronde die morgen eindigt. De leiderstrui was vandaag nog in het bezit van Danny van Poppel. Die vloerde gisteren John Degenkolb voor etappewinst in de tweede rit.

Een grote groep kwam voorop te rijden. Twintig man maar liefst waren in de kop van de koers te zien. Daarbij wat interessante namen zoals Daniel Oss, Matthew Brammeier en Laurens de Vreese.

Tussen de fjorden

Langs de Ranfjorden hield Team Sky de controle over de koplopers. Inmiddels waren dat er nog maar vier, waarbij Brammeier en Oss het meeste werk verrichtten. In aanloop naar de slotklim naar Korgfjellet werden alle klassementsrenners voorin het peloton afgezet.

In de eerste meters van de beklimming reden Oss en Vicente Reynes weg van Brammeier en Von Hoff. Van Poppel liet zich uitzakken in het peloton. Datzelfde peloton bleef lang gesloten. Op zes kilometer van de streep probeerde Sylvain Chavanel te anticiperen. Wetende dat hij niet zou kunnen reageren als de echte toppers gingen, viel hij aan.

Viatcheslav Kuznetsov reed op kop voor zijn leider Rein Taaramaë. De Est won vorig jaar deze ronde. Hij ging op vier kilometer van de streep. Maar zijn aanval was niet vruchtbaar. Iedere andere renner die wilde aanvallen, probeerde Taaramaë terug te halen.

Maar ook bij de Est was op een gegeven moment het vat leeg. Stef Clement viel aan en kreeg Bjørn Tore Hoem mee. Ook Sky-renners Sebastian Henao en Gianni Moscon konden mee. Moscon nam in de voorlaatste kilometer over, Clement moest er meteen achteraan. Maar hij kon de Italiaan niet volgen. Het werd de eerste profzege voor het grote talent van Team Sky.

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Julian Alphilippe over zijn comeback: ‘Vreemd om met slechte benen te rijden, maar alles voor het WK en Lombardije’

Julian Alaphilippe staat vandaag aan de start van de Tour of Leuven, de nieuwe...

5 Redenen waarmee je je vriendin/vrouw kunt overhalen om ook te gaan fietsen

We kunnen het ons eigenlijk niet voorstellen, maar er zij nog steeds mensen die...

10 Keer ‘haarspeldporno’: zet deze klimmen maar op je bucketlist! 

Dit zijn tien prachtige plaatjes en tegelijkertijd ook tien dikke tips om zelf op te fietsen. Welke van deze wil jij het liefst bedwingen?

Meer zoals dit

Julian Alphilippe over zijn comeback: ‘Vreemd om met slechte benen te rijden, maar alles voor het WK en Lombardije’

Julian Alaphilippe staat vandaag aan de start van de Tour of Leuven, de nieuwe...

Dylan Teuns per direct naar Israel-Premier Tech: ‘Vertrouwensbreukje met Bahrein maar ook UCI-punten van belang’

Dylan Teuns is niet langer renner van Bahrein-Victorious. In onderling overleg met het management...

Tim Merlier over transfer naar Soudal – Quick Step: ‘Een droomkeuze, terwijl het bij Alpecin-Deceuninck financieel niet liep zoals ik hoopte’

Tim Merlier stapt volgend seizoen over naar het Soudal-Quick Step van Patrick Lefevere. Geen...