HomeNieuwsBoom: "LottoNL-Jumbo voelt als thuiskomen"

Boom: “LottoNL-Jumbo voelt als thuiskomen”

Lars Boom rijdt momenteel in Noorwegen de Artic Race of Norway. De Nederlander praat met Wieler Revue over zijn tweede t...

Lars Boom rijdt momenteel in Noorwegen de Arctic Race of Norway. De Nederlander praat met Wieler Revue over zijn tweede toekomst bij LottoNL-Jumbo, het gemis van een klassiekerzege en de vraag of hij weer het veld induikt komende winter.

“Laat ze eerst maar eens douches regelen.” Enigszins mopperend komt Lars Boom na de tweede etappe in de Arctic Race of Norway op het troosteloze parkeerterrein bij een tankstation aangefietst.

Na zich te hebben omgekleed is de boosheid alweer wat gezakt richting de ASO. “Het is een supermooie koers in Noorwegen, maar als je de grootste koersorganisatie ter wereld bent dan kun je, net zoals in de woestijn, toch hier ook tenten neerzetten?”

Terug naar huis

Begin deze maand werd duidelijk dat Boom de komende twee seizoenen voor LottoNL-Jumbo rijdt, de ploeg die hij (toen onder de naam Belkin) in 2014 verliet voor Astana.

“Ik was met meerdere ploegen in gesprek”, bekent Boom tegenover Wieler Revue in Noorwegen. “Maar je blijft een zwak houden voor de ploeg waar je bent opgegroeid, waar je het koersen hebt geleerd. Ik heb altijd geroepen dat ik niet uitsluit dat ik ooit weer terugkom. En hoewel er veel mensen van twee jaar terug zijn weggegaan, voelt het nog wel als thuiskomen.”

Klassiekerzege

Boom werd bij Astana binnengehaald als de klassiekerspecialist, maar kwam in de twee dienstjaren voor het Kazachse team nooit verder dan net naast het podium (Parijs-Roubaix 2015). Bij Astana werd de 30-jarige Nederlander vaak aan zijn lot overgelaten in het voorjaar qua hulptroepen.

“Ik ben in de klassiekers de afgelopen twee jaar steeds beter gaan rijden. Als ik hetzelfde niveau haal en je hebt wel een ploeg om je heen, dan denk ik wel dat ik het nog beter kan doen. Als je kijkt hoe ze Sep Vanmarcke de afgelopen jaren hebben afgezet op de belangrijke momenten, dan heb je nog cruciale energie over in de finale. Ik wil met LottoNL-Jumbo een klassiekerzege binnenhalen.”

Geen Vuelta

Boom leek lange tijd een zekerheidje voor de Vuelta a España. Maar de 30-jarige Nederlander kan inmiddels een plekje bij de Astana-formatie op zijn buik schrijven.

“Ik wil heel graag in Spanje rijden, maar de ploeg wou het niet. Niet omdat ik wegga, hoor”, voegt Boom snel toe. “Dat betekent dat ik via Hamburg en Plouay de twee Canadese koersen fiets om daarna mijn seizoen af te sluiten in de Eneco Tour.”

“Nee, het WK speelt niet in mijn hoofd. Het is een leuk rondje, hoor. Maar het blijft één grote kermis in Qatar. Daar heb ik niet zoveel trek in. Bovendien wil ik in de winter weer wat gaan crossen, dus dan moet je ook op tijd je rust pakken en eerder stoppen.”

Foto: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

🎥 Renner neemt losgeslagen paard bij de teugels tijdens koers in de Ardennen

Bizarre taferelen tijdens de Arden Challenge, een koers in de Belgische provincie Luxemburg. Een...

Vollering over vertrek: ‘Ik was een beetje verbaasd door het statement van de ploeg’

Het ziet er naar uit dat Demi Vollering volgend jaar andere oorden gaat opzoeken....

Kopecky over saga rond vertrek Vollering: ‘Dit gedoe is voor niemand in de ploeg leuk’

Verrassend nieuws vanuit het kamp van SD Worx-Protime. Woensdag liet ploegleider Danny Stam weten...

Wout van Aert met succes geopereerd, ploeg geeft nieuwe update

Wout van Aert is deze namiddag in Herentals met succes geopereerd aan zijn sleutelbeen....

Meer zoals dit

Vollering over vertrek: ‘Ik was een beetje verbaasd door het statement van de ploeg’

Het ziet er naar uit dat Demi Vollering volgend jaar andere oorden gaat opzoeken....

Wout van Aert met succes geopereerd, ploeg geeft nieuwe update

Wout van Aert is deze namiddag in Herentals met succes geopereerd aan zijn sleutelbeen....

Oorzaak van terugval gevonden: Arnaud De Lie lijdt aan ziekte van Lyme

Vorig jaar raasde Arnaud De Lie nog als een wervelwind door het voorjaar, dit...