Teamsprint: Nederland uitgeschakeld in eerste ronde

De teamsprintploeg van Nederland is er niet in geslaagd de strijd om de medailles te halen. Ze werden in de knock-outfas...

Teamsprint: Nederland uitgeschakeld in eerste ronde

De teamsprintploeg van Nederland is er niet in geslaagd de strijd om de medailles te halen. Ze werden in de knock-outfase geklopt door Australië.

Polen en Frankrijk trapten af. Bij Polen ging de start al helemaal mis. De aantrekker reed zijn ploeg volledig los. Bij Frankrijk ging het wel goed. Pervis kreeg vrije baan om te winnen. Hij klokte 43.153, vier tienden sneller dan de Poolse ploeg. Daarna moest Nederland tegen Australië. De Australische ploeg had een derde tijd gezet in de kwalificatie, Nederland volgde pas op plaats zes.

Nederlands plan

Vooraf stond de hiërarchie binnen de Nederlandse ploeg al vast. Nils van 't Hoenderdaal had in de kwalificatieronde rust gekregen, maar mocht nu vol aan de bak. Jeffrey Hoogland volgde na Van 't Hoenderdaal, daarna kwam Theo Bos. Matthijs Büchli bleef dus aan de kant.

De Australiërs hadden niet de luxe om één van de drie renners te wisselen. Australië reed elkaar los in de eerste ronde. Toch waren ze twee tienden sneller na één ronde. Na de volgende ronde was het al verdubbeld. De Australiërs hielden uiteindelijk iets minder dan vier tienden over op Nederland. De grote droom voor het onderdeel teamsprint was al snel voorbij voor de Nederlandse baanploeg.

In de andere twee duels won Nieuw-Zeeland in een Olympisch record van Duitsland en versloeg Groot-Brittannië de Venezolanen. In de strijd om goud neemt Nieuw-Zeeland het op tegen de Britten. Australië en Frankrijk vechten om het brons.