Lotto-Jumbo presenteert Tolhoek als nieuwste aanwinst

Antwan Tolhoek gaat volgend jaar op WorldTour-niveau rijden. De renner uit Zeeland trekt van Team Roompot naar Lotto-Jum...

Lotto-Jumbo presenteert Tolhoek als nieuwste aanwinst
  • Antwan Tolhoek Antwan Tolhoek

Antwan Tolhoek gaat volgend jaar op WorldTour-niveau rijden. De renner uit Zeeland trekt van Team Roompot naar Lotto-Jumbo.

Dat meldt zijn nieuwe werkgever op haar website. Tolhoek tekent voor twee jaar bij de Nederlandse WorldTour-formatie. "Antwan is een jonge renner in ontwikkeling", zegt technisch directeur Nico Verhoeven in een persbericht.

"Hij komt uit de schaats- en skeelerwereld. Antwan fietst pas een aantal jaar. Hij past daarom perfect in onze filosofie talent op te leiden naar het hoogste niveau. In de Rondes van Zwitserland en Oostenrijk liet hij al zien wat hij in zijn mars heeft." In de Ronde van Zwitserland pakte Tolhoek de bergtrui. Een maand later was hij in Oostenrijk ook vaak van voren te zien.

Volgende stap

"Ik ben blij dat ik de volgende stap in mijn carrière kan zetten", vertelt Tolhoek. "En ik ben blij dat dat bij Lotto-Jumbo kan. De ploeg staat als een huis. Het plan dat er voor mij ligt, staat me aan. De begeleiding die ze me willen geven, geeft vertrouwen. Het is mijn droom om grote rondes te rijden."

De Zeeuw wil die droom bij Lotto-Jumbo najagen. Na Juanjo Lobato en Lars Boom is hij de derde aanwinst voor de Nederlandse Lotto-ploeg voor 2017.