Wiggins: 'Australië is onze belangrijkste concurrent'

Wiggins: 'Australië is onze belangrijkste concurrent'

Bradley Wiggins maakt zich op voor de strijd om een nieuwe olympische titel op het onderdeel ploegachtervolging. De Brit won vier jaar geleden in Londen nog de individuele tijdrit op de weg en wil nu graag het goud met de Britse achtervolgers. Volgens Sir Wiggins is Australië daarbij de grootste concurrent.

Tijdens de laatste twee Olympische spelen in Londen en Peking greep Groot-Brittannië telkens het goud, vier jaar geleden door de Australiërs te verslaan in een nieuw wereldrecord. De concurrentie is sinds die Spelen alleen nog maar sterker geworden en Australie wist de Engelsen in februari zelfs te verslaan op het wereldkampioenschap in Londen. Wiggins is zich bewust van het gevaar uit Down Under.

Australië slechte winnaars

"Om hier goud te winnen zullen we een wereldrecord moeten rijden. We moeten onder de 3.50 gaan rijden om te winnen en dat is het doel dat we onszelf opgelegd hebben. Maar dat zullen de Australiërs ook willen. Het is een vriendelijke rivaliteit die we met hen hebben. Ik ben de eerste om ze een hand te geven, maar zij zijn de slechtste verliezers ter wereld, als ook de slechtste winnaars, haha. Ze hebben het ons goed ingepeperd dat ze gewonnen hadden op het WK, maar dat hoort erbij."