Van Vleuten: "Vrijdag naar huis vliegen"

Annemiek van Vleuten is uit het ziekenhuis ontslagen. De Nederlandse moet nog in Brazilië blijven, maar hoopt vrijdag na...

Van Vleuten: "Vrijdag naar huis vliegen"

Annemiek van Vleuten is uit het ziekenhuis ontslagen en overgebracht naar een nabij gelegen hotel, schrijft ze op haar persoonlijke website. De Nederlandse renster moet nog in Brazilië blijven vanwege haar hersenschudding, maar hoopt vrijdag naar Nederland terug te vliegen.

In een update over haar persoonlijke toestand gaat Annemiek van Vleuten in op de gemiste gouden medaille, de mentale klap van haar valpartij en alle reacties.

Accepteren

"Vanuit het ziekenhuis in Rio de Janeiro, waar ik nu lig en in goede handen ben, een update. Eén met een heel dubbel gevoel, want waar ik normaal na een teleurstelling weer vooruit kan kijken, weet ik nu dat zo’n moment als dit er waarschijnlijk gewoon niet meer komt. Wanneer je zo goed bent en zo kun excelleren, is het heel moeilijk om dit te accepteren. Dat ik zo dichtbij was en het op deze manier uit handen heb gegeven, want het was wel mijn fout."

Mentale schade

"Ik ben erg blij dat ik er zo vanaf ben gekomen. Dat de fysieke schade meevalt. Maar mentaal is het lastig. Vooral toen ik vanochtend wakker. De eerste twee uur dacht ik er steeds aan terug en dat is wel echt moeilijk. Je bent zo lang bezig met het verwezenlijken van je doel en dan loopt het zo af. Daar ga ik echt wel tijd voor nodig hebben om dat van me af te zetten. Alle lieve reacties helpen mij daarin wel. Als ik die teruglees kijk ik toch wel met een mooi gevoel terug op de prestatie die ik heb geleverd. Ik ben boven mezelf uitgestegen."

Naar huis

"Vandaag mag ik weg uit het ziekenhuis en word ik naar een hotel in de buurt gebracht. Niet naar het olympisch dorp, want ik heb rust nodig en het idee is dat ik daar rustig kan herstellen. De bedoeling is om vrijdag naar huis te vliegen en hopelijk kan dat. Die hersenschudding is de reden dat ze me hier willen houden."

Reacties

"Zoals ik al zei heb ik veel berichtjes gehad. Op de website en social media, maar Marianne kwam bijvoorbeeld ook langs met een brief waarop vrijwel alle rensters uit het peloton een beterschapswens hadden achtergelaten. Die dingen doen mij ontzettend goed. Maar ik mag mijn telefoon maar beperkt gebruiken en kan dus ook niet overal op antwoorden. Daarom richt ik me via de website tot iedereen. Ik wil jullie allemaal ontzettend bedanken voor de super lieve en leuke berichtjes!"

Foto: ANP Foto