Roompot bevestigt komst vier Nederlandse talenten

Vier Nederlandse talenten komen Team Roompot versterken. De Nederlandse ploeg maakt melding de vier aanwinsten op haar w...

Roompot bevestigt komst vier Nederlandse talenten

Vier Nederlandse talenten komen Team Roompot versterken. De Nederlandse ploeg maakt melding de vier aanwinsten op haar website.

Het gaat om de Nederlanders Tim Ariesen, Martijn Budding, Elmar Reinders en Oscar Riesebeek. "Wij willen trouw blijven aan de uitgangspunten die we bij de start van onze ploeg hebben geformuleerd", stelt manager Michael Zijlaard in een persbericht. "Ons uitgangspunt was: jonge renners uit eigen land verder helpen in hun carrière. Ook al moeten wij daarbij moeilijke keuzes maken."

Ploegleider Erik Breukink staat zijn manager bij. "We hebben gezocht naar jongens met verschillende kwaliteiten. Op basis van hun resultaten verdienen ze een kans in wedstrijden van een hoger niveau. We denken dat ze alle vier klaar zijn voor de volgende stap in hun loopbaan."

Beloften

Alle renners hebben hun sporen verdiend de laatste twee jaar. Tim Ariesen werd dit jaar tweede op het Nederlands kampioenschap voor beloften achter ploeggenoot Fabio Jakobsen. De anderen wisten zich vooral te tonen in de topcompetitie.

Martijn Budding won dit jaar de Ronde van Limburg. Oscar Riesebeek was dit jaar de sterkste in de Omloop der Kempen en de klimtijdrit op de Camerig. Elmar Reinders wist vorig jaar de Ster van Zwolle op zijn naam te schrijven. De vier zijn onder meer aangetrokken omdat waarschijnlijk twee Roompot-renners naar de World Tour trekken.

"Dat is geen geheim. Ik denk dat minimaal twee renners de overstap gaan maken", zegt manager Zijlaard. "Bovendien gaf Marc de Maar vorige week aan verder te willen als mountainbiker. Ook zullen wij in gesprek gaan met renners met aflopende contracten."