Dumoulin start als voorlaatste in Olympische tijdrit, Froome sluit af

Tom Dumoulin start morgen als een na laatste aan zijn individuele tijdrit in Rio. De tijdrit op de Olympische Spelen wor...

Dumoulin start als voorlaatste in Olympische tijdrit, Froome sluit af

Tom Dumoulin start morgen als een na laatste aan zijn individuele tijdrit in Rio. De tijdrit op de Olympische Spelen wordt afgesloten door Chris Froome.

Dat meldt Procyclingstats.com op Twitter. De Namibiër Dan Craven is degene die de tijdrit aftrapt. Hij gaat om 10.00u plaatselijke tijd onderweg. In Nederland is het vijf uur later. Binnen een tijdsbestek van ruim anderhalf uur starten alle renners. Dumoulin start om 16.39u Nederlandse tijd.

Vraagteken

Of Dumoulin fit aan de start staat, is nog maar de vraag. De Limburger brak zijn pols in de negentiende etappe van de Tour de France. Vorige week stapte hij af na tien kilometer in de Olympische wegrit. Hij moest zaterdag wel aan de start staan om deel te mogen nemen aan de tijdrit.

De gaten tussen de starttijden van de renners zijn overal hetzelfde. Tussen iedere renner zit anderhalve minuut. Dumoulin is de enige Nederlander die de tijdrit aflegt. Poels meldde zich eerder deze dag af en de tijdritfietsen van Kruijswijk en Mollema staan nog in Europa.

De laatste vijf renners zijn allemaal grote namen. Olympisch kampioen tijdrijden in Peking en meervoudig wereldkampioen tijdrijden Fabian Cancellara start even na half vijf. Anderhalve minuut later vertrekt Tony Martin, waarna Vasil Kiryienka, Tom Dumoulin en Chris Froome de boel afronden.