Maes maakt binnenlandse overstap naar Lotto-Soudal

Nikolas Maes verruilt de ene Belgische ploeg voor de andere. Hij verlaat Etixx-Quick Step voor de rode tenues van Lotto-...

Maes maakt binnenlandse overstap naar Lotto-Soudal
  • Nikolas Maes Nikolas Maes

Nikolas Maes verruilt de ene Belgische ploeg voor de andere. Hij verlaat Etixx-Quick Step voor de rode tenues van Lotto-Soudal.

Dat meldt de Belgische Lotto-ploeg vandaag in een persbericht. Maes tekent een contract voor twee jaar bij zijn nieuwe baas. Hij zal voornamelijk ingezet worden tijdens de klassiekers.

"Ik wilde niet van ploeg veranderen alleen om te veranderen", stelt de West-Vlaming. "Ik had een goed gesprek met Marc Sergeant. Ik merkte dat onze wielervisie bij elkaar aansluit. De keuze was snel gemaakt. Ik werk graag samen met jonge renners, dat kan bij Lotto-Soudal. Het is een goede match."

Plaats vinden

"Ik ben gemotiveerd om voor deze ploeg te gaan werken", vervolgt Maes. "Ik ga een rol spelen in voorjaarswedstrijden en sprints. Ik wil de sprinters van dienst zijn. Het zal geen probleem zijn om mijn plaats te vinden, want de meeste renners ken ik goed. Tiesj Benoot is bijvoorbeeld een trainingsmakker van me."

Manager Marc Sergeant sprak over zijn nieuwe aanvulling op de selectie. "Nikolas is een echte flandrien. Hij houdt van kasseien en kan tegen slecht weer. We kunnen zeker nog een renner gebruiken voor onze klassieke ploeg, dat zag je dit jaar. Er vielen veel renners geblesseerd of ziek uit."

Hij wil Maes vooral gebruiken om resultaten te behalen met Tiesj Benoot. "Hij brengt ervaring met zich mee. Die deed hij op aan de zijde van Tom Boonen. Tiesj, maar zeker ook Jens Debusschere kunnen Nikolas goed gebruiken. Nikolas kan Tiesj eens afremmen wanneer die te onstuimig koerst. Het is een echte aanwinst voor de ploeg."

Maes boekte tot nu toe twee overwinningen in zijn carrière als professional. Hij won een etappe in de Ronde van Burgos in 2009. Ook werd hij eindwinnaar van de World Ports Classic in 2013.