'Kelderman en Clement in beeld bij Giant-Alpecin'

Voor Wilco Kelderman en Stef Clement is het nog steeds onzeker welk shirt ze volgend jaar aantrekken. Beiden staan in de...

'Kelderman en Clement in beeld bij Giant-Alpecin'
  • Wilco Kelderman Wilco Kelderman

Voor Wilco Kelderman en Stef Clement is het nog steeds onzeker welk shirt ze volgend jaar aan mogen trekken. Beide renners staan wel nadrukkelijk in de belangstelling van Giant-Alpecin.

Volgens zaakwaarnemer Rik van Dongen is zowel Wilco Kelderman als Stef Clement in beeld bij Giant-Alpecin. In het AD bevestigt Van Dongen dat beide coureurs solliciteren naar een plekje bij de formatie van Iwan Spekenbrink. Hij verwacht dat er eind deze week een beslissing valt voor het duo.

Kelderman kende een ietwat teleurstellende Tour de France. De beoogde kopman van LottoNL-Jumbo viel hard in de tweede Pyreneeënrit en kon daardoor geen rol van betekenis spelen in het klassement. LottoNL-Jumbo heeft hem wel een contractverlenging aangeboden.

Clement moet noodgedwongen op zoek naar een nieuwe ploeg, aangezien IAM Cycling ermee stopt aan het eind van het seizoen. De 33-jarige Nederlander kende wel een goede Tour; hij werd vierde in de rot naar de Mont Ventoux en eindigde als achttiende in het klassement.