Gooit regen roet in het eten voor Dumoulin?

Gooit regen roet in het eten voor Dumoulin?

Tom Dumoulin stapte zaterdag al snel af in de Olympische wegwedstrijd. De gebroken pols leverde nog altijd teveel problemen op en hij had weinig zin om extra risico's te nemen op het verraderlijke parkoers in Rio de Janeiro. Dumoulin focust zich vanaf nu volledig op de tijdrit van aanstaande woensdag. Maar de weersomstandigheden lijken niet in het voordeel van de Limburger.

Woensdag brengt een storing regen. De gehele dag kan regen vallen en dat houdt tot donderdagochtend aan. Ondanks dit weerbeeld wordt het circa 23 graden. Zowel de vrouwen als de mannen rijden op deze dag de tijdrit. De vrouwen beginnen rond 13:30 Nederlandse tijd. Dat is in Rio in de vroege ochtend. Vanaf 15:00 volgen de mannen, ook dan is het nog ochtend in Rio. De regen zou wel eens van grote invloed kunnen zijn op het verloop van de wedstrijd. Vanaf donderdag is het volgens de laatste verwachting weer een aantal dagen overwegend droog.

Gevaarlijk

Een nat wegdek zou niet meteen in het voordeel zijn van de geblesseerde Dumoulin. Vooral in de bochten is het oppassen op de Braziliaanse gladde wegen, die door de regen alleen maar gevaarlijker zullen worden. Dumoulin klaagt nog altijd over een pijnlijke pols.