Bondscoach Lammerts: "In tijdritten voor twee medailles gaan"

Met Anna van der Breggen heeft Nederland de eerste wielermedaille te pakken. Maar bondscoach Johan Lammerts wil twee of...

Bondscoach Lammerts: "In tijdritten voor twee medailles gaan"

Met Anna van der Breggen heeft Nederland de eerste wielermedaille te pakken. Maar voorafgaand wilde bondscoach Johan Lammerts twee of drie medailles mee naar huis nemen. "We gaan woensdag in de tijdritten dus voor twee medailles."

Op memorabele wijze sleepte Anna van der Breggen gisteren in de wegwedstrijd goud in de wacht. Maar bij de mannen stelden Wout Poels, Bauke Mollema en Steven Kruijswijk teleur. Daarom is bondscoach Johan Lammerts nog niet tevreden.

"We hebben ingezet op twee of drie medailles", zegt Lammerts tegen NU.nl. "We gaan woensdag in de tijdritten dus voor twee medailles."

Bij de dames rijden Van der Breggen en Ellen van Dijk de tijdrit. Bij de mannen zijn dat Tom Dumoulin en Wout Poels, hoewel die laatste na een val nog onzeker is voor de olympische race tegen de klok.

Het vertrouwen bij Van der Breggen is groot en ook bij Lammerts. "Anna zal er weer kort opzitten", vervolgt Lammerts. "Er is iets mogelijk."

Foto: Cor Vos