Poels nog onzeker voor olympische tijdrit

Wout Poels kwam hard ten val in de wegrit op de Olympische Spelen, dat heeft nu ook invloed voor de tijdrit, want Poels...

Poels nog onzeker voor olympische tijdrit
  • Wout Poels Wout Poels

Het is nog onzeker of Wout Poels komende woensdag aan de start verschijnt van de olympische tijdrit. De Limburger kwam in de wegwedstrijd hard in aanraking met het asfalt. Na afloop klaagde de winnaar van Luik-Bastenaken-Luik over pijn in de onderarm. Een scan toonde aan dat hij bij zijn val enkel kneuzingen heeft opgelopen.

Poels trainde vandaag voorzichtig weer op zijn normale fiets. "Dat ging wel oké", zo laat hij aan De Telegraaf weten. "Alles voelt nog wel heel stijf aan. Alleen is het afwachten of ik in de beugel kan liggen. Of ik woensdag van start ga ik dus nog een beetje twijfelachtig, maar ik ga er alles aan doen."

Indien de meesterknecht van Team Sky zich niet fit genoeg voelt, zal bondscoach Johan Lammerts geen vervanger oproepen, ondanks dat hij Bauke Mollema of Steven Kruijswijk mag aanwijzen als vervanger. "Maar beiden hebben hun tijdritfiets niet meegenomen. Wanneer Wout niet kan rijden, dan zal Tom Dumoulin de enige Nederlander zijn die van start gaat."

Foto: Cor Vos