Poels laat scan maken van rechteronderarm na val in Rio

Wout Poels laat een scan maken van zijn rechteronderarm. Dat doet de Limburger naar aanleiding van een valpartij in Rio...

Poels laat scan maken van rechteronderarm na val in Rio
  • Wout Poels Wout Poels

Wout Poels laat een scan maken van zijn rechteronderarm. Dat doet de Limburger naar aanleiding van een valpartij in Rio de Janeiro.

Poels was gelost en probeerde zijn weg terug in het peloton te vinden. Daarbij kwam hij hard ten val. "Ik heb behoorlijk veel last van die arm, dus we gaan voor de zekerheid een foto maken", vertelde de Nederlander tegen De Telegraaf.

De Limburger kwam ten val samen met de Japanner Kohei Uchima. Het was op beeld niet duidelijk te zien of de Japanner eerder viel dan Poels. Ook leek het te gebeuren in een chaotisch gedeelte aan het begin van de Vista Chinesa-beklimming. Onder andere een Italiaanse soigneur kwam er ook ten val.

Tegenvallend

Vooraf werd de Sky-renner na zijn goede Tour de France bestempeld als een favoriet voor een medaille. Op geen enkel moment in de wedstrijd heeft de Limburger echter het gevoel gehad voor de prijzen te kunnen rijden. "Het was een totale offday. Er zat totaal geen power in mijn benen. Ik viel ook op een moment dat ik al lang gelost was."

Het is nog onbekend of Poels aankomende woensdag ook de tijdrit rijdt. Dumoulin neemt daaraan wel deel, hij stapte vandaag uit voorzorgsmaatregelen na tien kilometer af.