Mestre blijft sprintend peloton voor in Ronde van Portugal

Daniel Mestre schreef de voorlaatste etappe in de Ronde van Portugal op zijn naam. Hij klopte Alejandro Marque en Alessi...

Mestre blijft sprintend peloton voor in Ronde van Portugal

Daniel Mestre schreef de voorlaatste etappe in de Ronde van Portugal op zijn naam. Hij klopte Alejandro Marque en Alessio Taliani in Setúbal.

Een etappe met hetzelfde karakter als gisteren. Lang vlak, heel erg vlak. In de finale moesten er dan de nodige kilometers geklommen worden, met een spectaculaire afdaling als aperitiefje voor een mooie slotfase.

Ontzettend veel gretige aanvallers zagen hun kans. Fabricio Ferrari, Rodolfo Torres, William Clarke (winnaar derde etappe), Alex Diniz, de hele week al attractief rijdende David Belda; te veel om op te noemen reden er in de kopgroep.

Aanval in afdaling

Bij het naderen van Setúbal begonnen de aanvallers nerveus te worden. In het peloton reed Caja Rural voor José Gonçalves, die eerder deze week een sprint van een kleine groep won. Ook was Sporting Clube de Portugal actief. Zij hadden met Rinaldo Nocentini een snelle man.

Op de top van de Alto da Arrabida weekten Daniel Mestre en Alessio Taliani zich los. Vanuit het peloton kwam er in de afdaling een oude bekende voor de Ronde van Portugal: Alejandro Marque. De Spanjaard gooide zich als een steen in de afzink en wist het gat te dichten. Dat gat, dat in de slotkilometer net genoeg bleek om te strijden voor winst. Daniel Mestre won de sprint van drie. Davide Viganò won de pelotonsprint, maar dat was vijf seconden te laat.

Rui Vinhas blijft onbedreigd leider. Hij pakte via de vlucht in etappe drie de leiderstrui. Morgen volgt een tijdrit van 32 kilometer naar Lissabon. Ondanks zijn voorsprong van 2'25" op de nummer twee moet Vinhas opletten. Zelf is Vinhas een kleine, gedrongen renner die tegen de klok niet de beste papieren kan voorleggen. De nummer twee is tweevoudig ritwinnaar Gustavo César Veloso, ploeggenoot van Vinhas. En in dit veld kan César Veloso tot de beste tijdrijders gerekend worden.