Pardilla wint slotrit Burgos, Contador eindwinnaar na secondespel

Sergio Pardilla won de aankomst bergop op Lagunas de Neila. Hij reed op de slotklim weg bij Alberto Contador en Ben Herm...

Pardilla wint slotrit Burgos, Contador eindwinnaar na secondespel

Sergio Pardilla won de aankomst bergop op Lagunas de Neila. Hij reed op de slotklim weg bij Alberto Contador en Ben Hermans. Contador pakte de eindwinst.

Traditiegetrouw had de Ronde van Burgos haar finish gelegd op de enorm moeilijke beklimming naar Lagunas de Neila. In het verleden waren hier al veel mooie gevechten te zien, waarbij het vaak een secondestrijd om de eindzege werd. Dat zou dit jaar niet anders zijn.

Klassiek

Op de slotklim begon zich een klassiek spel voor te doen. De favorieten keken naar elkaar en hadden snel geen knechten meer over. Niemand durfde een poging te wagen, met de angst om later stil te vallen. Toen Gorka Izagirre als laatste knecht voor Rubén Fernandez verdween, was het spel op de wagen.

Op vijf kilometer van de streep ging Sergio Pardilla aan. Igor Antón probeerde het gat te dichten, maar de Bask slaagde er niet in. Noch Peter Kennaugh, noch Alberto Contador, noch Gianluca Brambilla wilde zich op kop nestelen. De Italiaan deed het uiteindelijk toch maar.

Met een kilometer te gaan versnelde Ben Hermans in het groepje met Contador. Pardilla was dan al 45 seconden weg. De Spanjaard van Caja Rural-Seguros RGA ging de ritzege pakken. Contador ging op 500 meter van de streep op en over Hermans en ging op weg naar de eindzege. Het was nog even rekenen, maar El Pistolero bleek een seconde over te hebben op Hermans. In dezelfde tijd volgde Pardilla.