Ezquerra wint knotsgekke achtste etappe in Portugal

Jesus Ezquerra was de sterkste uit een kopgroep van zes in Portugal. De Spanjaard kwam solo over de streep in Arruda dos...

Ezquerra wint knotsgekke achtste etappe in Portugal

Jesus Ezquerra was de sterkste uit een kopgroep van zes in Portugal. De Spanjaard kwam solo over de streep in Arruda dos Vinhos.

Een dik tweehonderd kilometer lange, redelijk vlakke etappe van tweehonderd kilometer. Dat vond het peloton wel best. De mannen van leider Vinhas kregen rust doordat Samuel Caldeira, hun sprinter, in de lange vlucht mee sloop. Hij kreeg vijf andere aanvallers mee.

David Belda, Nathan Earle, Davide Vigano, Jesus Ezquerra en Ricardo Vilela waren de andere namen vooraan. Met zes minuten voorsprong leken ze te strijden voor de zege. Tot er iets vreemds gebeurde.

Neutralisatie

In de finale werden de zes vooraan namelijk de verkeerde kant op gestuurd. Nadat ze weer op de goede weg terecht kwamen, was het grootste deel van hun zes minuten voorsprong verdwenen. De organisatie neutraliseerde de wedstrijd.

Kort daarna kon de koers weer hervat worden. De zes mochten wegrijden en zes minuten later hervatte ook het peloton de strijd. Met nog een paar kilometer te gaan versnelde Ezquerra in de kopgroep. Hij pakte snel een groot gat en reed naar de grootste overwinning uit zijn loopbaan. Achter hem werd Caldeira net als gisteren tweede, voor Earle.