Haas rijdt de snelste sprint bergop in Ronde van Burgos

Nathan Haas was primus in de Ronde van Burgos vandaag. Hij won de oplopende sprint van Jempy Drucker en Patrick Bevin. V...

Haas rijdt de snelste sprint bergop in Ronde van Burgos
  • Jempy Drucker Jempy Drucker
  • Patrick Bevin Patrick Bevin
  • Nathan Haas Nathan Haas

Nathan Haas was primus in de Ronde van Burgos vandaag. Hij won de oplopende sprint van Jempy Drucker en Patrick Bevin. Van Poppel werd vierde.

Een warme, maar korte etappe vandaag in de droge Navarra-streek. Aranda de Duero was de startplaats en Lerma finishplaats. Tussen de twee steden lag een parkoers van 145 kilometer op de renners te wachten. En net als normaal in Burgos: de hele dag op en af.

Toch schrikte het vijf renners niet af. Onder andere Jesper Asselman was van de partij in de vlucht van de dag. Amets Txurruka was zijn voornaamste medevluchter. Uiteindelijk bleek Lluís Mas Bonet de sterkste vooraan, nadat Jacques Janse van Rensburg de oversteek maakte bleef hij bergop aanhaken.

Sky alleen

Zowel gisteren als in de eerste etappe was Danny van Poppel zó ongenaakbaar in de sprint, dat zijn concurrenten voor de etappezege het werk maar over lieten aan de Sky-ploeg. Af en toe hielp Katusha een handje om het kopduo niet te ver uit te laten lopen. De Russische ploeg dichtte uiteindelijk ook het gat.

Op een open stuk was het Katusha dat zelfs voor waaiers zorgde. Contador was attent, Van Poppel ook. Twintig man scheidden zich af. Echte verschillen konden er niet gemaakt worden. Het werd alsnog een massasprint. In de sprint bergop was Nathan Haas ruim de sterkste. Van Poppel kwam er niet aan te pas. Meersman is de nieuwe leider. Morgen eindigt de Ronde van Burgos traditioneel met een aankomst boven op Lagunas de Neila.