McCabe met thuiszege in massasprint Tour of Utah

Travis McCabe wist de massasprint te winnen in de Tour of Utah. Hij ging Kiel Reijnen en Lucas Sebastian Haedo vooraf in...

McCabe met thuiszege in massasprint Tour of Utah
  • Travis McCabe Travis McCabe
  • Kiel Reijnen Kiel Reijnen

Travis McCabe wist de massasprint te winnen in de Tour of Utah. Hij ging Kiel Reijnen en Lucas Sebastian Haedo vooraf in Kearns.

[video mp4="https://cdn.pijper.io/source/wieler-revue/source/wielerrevue/2016/08/Tour-of-Utah-Stage-4-Highlights.mp4"][/video]

154 kilometer kort was de vierde rit in lijn in de ronde door de Amerikaanse staat Utah. Tussen Lehi en Kearns lagen hemelsbreed dan wel een kilometer of veertig, toch werd vier maal die afstand gevonden voor een mooie etappe tussen de twee steden. Kearns, een voorstad van Salt Lake City, had vorig jaar al gezien hoe mooi het was de Tour of Utah in de streek te ontvangen. Destijds won Michael Woods op een prachtige aankomst in de stad van de Winterspelen in 2002.

Sprinten

Onderweg lagen er genoeg klimkilometers te wachten op de renners. Desondanks was er nergens een bergsprint te bekennen. Drie lokale rondes in en rond Kearns moesten voor de schifting zorgen. Door de opeenstapeling van kilometers bergop moesten echte sprinters als Kyle Murphy de rol lossen.

Sprinters die goed bergop konden zoals Kiel Reijnen en Travis McCabe konden aanhaken. Ondanks diverse aanvalspogingen in een organisatieloze finale kwam het tot een sprint. De Colombiaan Daniel Jaramillo ging vroeg aan en sloeg een gat. McCabe kwam echter pijlsnel opzetten. Reijnen en Haedo konden alleen maar zijn wiel zien. Morton blijft leider in de Amerikaanse ronde die zondag eindigt.