Van Poppel met tweede overwinning zonder tegenstand

Danny van Poppel was vandaag opnieuw een gelukkig man in de Ronde van Burgos. Hij ging voor een tweede keer Drucker en M...

Van Poppel met tweede overwinning zonder tegenstand

Danny van Poppel was vandaag opnieuw een gelukkig man in de Ronde van Burgos. Hij ging voor een tweede keer Drucker en Meersman vooraf, nu in Villarcayo.

Een etappe van tweehonderd kilometer in de hitte zorgde voor weinig welwillende renners in het peloton. Een aanval zou eigenlijk zelfmoord betekenen, zeker met de aanwezigheid van de Alto Retuerta. Die beklimming moest twee keer genomen worden in deze etappe.

Toch weerhield het Jochem Hoekstra er niet van in de aanval te gaan. De stagiair van Giant-Alpecin begon eergisteren aan zijn avontuur voor de Nederlandse ploeg met Duitse licentie die volgend jaar Sunweb-Giant heet. Op zoek naar een vast contract bleek hij ijverig. De renner die eerder voor Parkhotel Valkenburg CT reed kreeg Jesus del Pino en aanvaller pur sang Giacomo Berlato mee. Maar op ruim dertig kilometer van de streep was hun verhaal al over.

Schietende Pistolero

De tweede beklimming van de Retuerta kende haar top op zeventien kilometer van de streep. Maar in aanloop naar de Vuelta gaf het Alberto Contador al de aanleiding om aan te vallen. In eerste instantie kreeg de Spanjaard Kenny Elissonde mee. Maar de Franse pocketklimmer moest snel lossen.

Gianluca Brambilla, Dario Cataldo en Rubén Fernandez maakten wel de oversteek. Maar een groot peloton volgde het kwartet op de voet. Dat Daniel Oss het tempo nog kon bepalen, zei genoeg. De vier werden gegrepen, waarna Sky zich volledig in dienst zette van hun sprinter Danny van Poppel.

De Brabander, die met overmacht de eerste etappe won in de sprint, kreeg het vertrouwen van zijn ploeggenoten. Die ging opnieuw perfect geplaatst de sprint aan. En net zoals in de eerste etappe kwam helemaal niemand in de buurt van Van Poppel. De volgorde was ook hetzelfde als in Melgar de Fernamental. Tweede werd Drucker, voor Meersman. Gruzdev is leider.