Giant-Alpecin bevestigt transfer Michael Matthews

Michael Matthews rijdt vanaf volgend jaar voor Sunweb-Giant. Dat maakte de ploeg van Iwan Spekenbrink zojuist bekend in...

Giant-Alpecin bevestigt transfer Michael Matthews
  • Michael Matthews Michael Matthews

Michael Matthews rijdt vanaf volgend jaar voor Sunweb-Giant. Dat maakte de ploeg van Iwan Spekenbrink zojuist bekend in een persbericht.

"Team Giant-Alpecin is blij om te bevestigen dat Michael Matthews de eerste aankoop is voor het seizoen 2017", klinkt het in het persbericht. "Het is een grote stap voorwaarts voor de ploeg in de constante zoektocht naar verbetering en groei."

De 25-jarige Australiër tekent een contract voor drie jaar bij Sunweb-Giant. Hij komt over van Orica-BikeExchange. Een maand geleden wist Bling in de Tour de France een ritzege te pakken, waardoor hij nu in het rijtje staat met renners die in alle grote rondes een etappe wonnen. "De ploeg is ervan overtuigd dat Michael potentieel heeft om verder te groeien."

Mooie ploeg

Matthews zelf sprak ook over zijn transfer. "Ik ben er enorm blij mee. Ik heb altijd bewondering gehad voor de manier waarop de ploeg de sport benadert. De gedachtegang dat 'hoe sterker het team is en hoe meer we als collectief rijden, hoe betere resultaten we halen' die steun ik. Ik ben ervan overtuigd dat ik hier het beste uit mezelf als renner en individu kan halen. Ik wil deel uitmaken van het succes in die grote wedstrijden en kan niet wachten te beginnen."

Ook CEO Iwan Spekenbrink is zeer blij. "En trots ook vooral om een renner als Michael aan te trekken", stelde hij. "We zijn altijd ambitieus en hebben hoge verwachtingen. Michael is een getalenteerd renner en we zijn blij dat hij bij ons zijn groei als renner wil doorzetten. Hij heeft het karakter voor deze ploeg en we zijn blij met hem samen te gaan werken", besloot Spekenbrink.