Boonen wil best kopman zijn op WK in Qatar

Tom Boonen ziet zichzelf wel in de rol als kopman op het wereldkampioenschap in Qatar. "Ik durf me nu pas volledig in ee...

Boonen wil best kopman zijn op WK in Qatar

Tom Boonen ziet zichzelf wel in de rol als kopman op het wereldkampioenschap in Qatar. De Belg denkt van betekenis te kunnen zijn op het vlakke parkoers in het Midden-Oosten "Ik durf me nu pas volledig in een spurt te gooien."

José De Cauwer de stelde onlangs dat Tom Boonen de absolute kopman op het wereldkampioenschap in Qatar moet zijn voor de Belgen. Boonen zelf ziet een rol als 'nummer een' ook wel weggelegd.

"Zoals de situatie nu is, zie ik inderdaad wel een rol als kopman voor me weggelegd", zegt Boonen in Het Nieuwsblad. "Maar ik hoef niet dé man te zijn voor wie de acht anderen zich volledig wegcijferen. Ik wil daar proberen de boel in goeie banen te leiden. Wat de selectie betreft, moeten ze de beste negen renners selecteren."

Het biljartlaken vlakke parkoers in de woestijn van Qatar zorgt ervoor dat alle rappe mannen een kans zien om de regenboogtrui te veroveren. Boonen herinnert zich de laatste keer dat hij koerste in het Midden-Oosten nog goed. Een zware valpartij zorgde ervoor dat er even gevreesd werd voor het einde van zijn carrière.

Boonen: "De gevolgen van mijn val in Dubai worden zwaar onderschat. Acht weken lang was ik geen cent waard. ’s Morgens moe opstaan en ’s middags noodgedwongen weer in bed moeten kruipen, omdat ik niet meer vooruit kon. Het klinkt misschien ongeloofwaardig, maar ook in het voorjaar voelde ik me nog niet op niveau. Ik heb dit jaar nog maar vier keer voor mezelf gespurt. Twee keer werd ik tweede, tweemaal won ik. Ik durf me nu pas volledig in een spurt te gooien."

Foto: Cor Vos