HomeNieuwsMorton slaat dubbelslag in snelle bergetappe Utah

Morton slaat dubbelslag in snelle bergetappe Utah

Lachlan Morton was de slimste klimmer in de razendsnelle derde etappe in de Tour of Utah. In Payton klopte hij Adrien Co...

Lachlan Morton was de slimste klimmer in de razendsnelle derde etappe in de Tour of Utah. In Payton klopte hij Adrien Costa en Andrew Talansky.

Een vreselijk snel begin van de derde rit in de Amerikaanse rittenkoers. In het eerste uur werd een gemiddelde snelheid van bijna 54 kilometer per uur gemeten! Zes renners konden los komen van het peloton. Simon Pellaud en Tom Zirbel waren daarbij de interessantste namen.

Klimmen geblazen

Op het programma stond de beklimming van Mount Nebo. En daar gingen de klassementsrenners voor een eerste keer los. Lachlan Morton gooide de knuppel in het hoenderhok en reed snel de groep der klassementsmannen uiteen. Enkel Andrew Talansky en Adrien Costa konden volgen. Enkele erkende klimmers als Darwin Atapuma en Joe Dombrowski hadden geen antwoord. Laatstgenoemde had vorig jaar nog het klassement gewonnen in Utah.

Op Mount Nebo kwam het drietal boven met een minuut voorgift op Atapuma en Rob Britton. Klassementsleider Robin Carpenter reed op dik drie minuten en was virtueel leider af. In de brede afdaling bleven de drie koplopers bij elkaar en liepen uit op de tegenstand. Ook nadat BMC-renners Rosskopf en Eisenhart hun Colombiaanse ploegmaat vervoegden, ging er niets van de achterstand af.

Morton was de slimste van het koptrio. Kort voor de laatste kilometer in dalende lijn versnelde hij. Costa en Talansky keken elkaar het wit uit de ogen. De Australiër van Jelly Belly won en pakte meteen de gele trui over van Carpenter.

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Julian Alphilippe over zijn comeback: ‘Vreemd om met slechte benen te rijden, maar alles voor het WK en Lombardije’

Julian Alaphilippe staat vandaag aan de start van de Tour of Leuven, de nieuwe...

Column | Ik ga al een hele tijd met alle nepbeesten die ik tegenkom op de foto en het is inmiddels een bonte verzameling

Elke gek z'n gebrek. Mathieu van der Poel gaat helemaal op in Fortnite en...

5 Redenen waarmee je je vriendin/vrouw kunt overhalen om ook te gaan fietsen

We kunnen het ons eigenlijk niet voorstellen, maar er zij nog steeds mensen die...

10 Keer ‘haarspeldporno’: zet deze klimmen maar op je bucketlist! 

Dit zijn tien prachtige plaatjes en tegelijkertijd ook tien dikke tips om zelf op te fietsen. Welke van deze wil jij het liefst bedwingen?

Meer zoals dit

Julian Alphilippe over zijn comeback: ‘Vreemd om met slechte benen te rijden, maar alles voor het WK en Lombardije’

Julian Alaphilippe staat vandaag aan de start van de Tour of Leuven, de nieuwe...

Dylan Teuns per direct naar Israel-Premier Tech: ‘Vertrouwensbreukje met Bahrein maar ook UCI-punten van belang’

Dylan Teuns is niet langer renner van Bahrein-Victorious. In onderling overleg met het management...

Tim Merlier over transfer naar Soudal – Quick Step: ‘Een droomkeuze, terwijl het bij Alpecin-Deceuninck financieel niet liep zoals ik hoopte’

Tim Merlier stapt volgend seizoen over naar het Soudal-Quick Step van Patrick Lefevere. Geen...