Dumoulin: "Moet de pijn verbijten"

Tom Dumoulin heeft van de Olympische Spelen zijn grote doel gemaakt, maar zijn valpartij in de Tour speelt hem nog altij...

Dumoulin: "Moet de pijn verbijten"

Tom Dumoulin staat voor zijn belangrijkste twee weken van dit jaar. De Nederlander heeft van de Olympische Spelen zijn grote doel gemaakt, maar zijn valpartij in de Tour speelt hem nog altijd parten. "Maar ik kan gewoon trainen."

Zaterdag staat de wegwedstrijd in Rio de Janeiro op het programma, volgende week woensdag de individuele tijdrit voor de mannen. Tom Dumoulin wil niets minder dan een gouden plak in de race tegen de klok, maar de Nederlander heeft nog altijd last van zijn polsbreuk, die hij opliep in de Tour.

"Ik kan over een week gewoon vol aan mijn stuur trekken, maar het zal wel pijn doen", zegt hij tegen de NOS. "En die pijn moet ik kunnen verbijten. Het moet nog wel beteren, maar ik kan gewoon trainen."

Dumoulin geld als een van de topfavorieten voor de olympische titel op de tijdrit. Het parkoers lijkt de Limburger op het lijf geschreven.

"Er zit een heel steile klim in en ook een steile afdaling. Dat is nog wel wat lastig met die pols. De spieren in mijn onderarm verzuren van het compenseren. Maar de verwachting is dat het goed gaat komen. De tijdrit is het belangrijkst, maar als ik goede benen heb, ik wil ook gewoon meedoen met de wegwedstrijd."

Foto: Cor Vos