Hesjedal stopt aan het eind van het seizoen met koersen

Ryder Hesjedal stapt uit het professionele wielrennen. Trek-Segafredo, de werkgever van de Canadees, meldt dat in een pe...

Hesjedal stopt aan het eind van het seizoen met koersen
  • Trek-Segafredo Trek-Segafredo

Ryder Hesjedal stapt uit het professionele wielrennen. Trek-Segafredo, de werkgever van de Canadees, meldt dat in een persbericht.

"Het was natuurlijk geen gemakkelijke beslissing, maar het lijkt me het goede moment", vertelt Hesjedal in het persbericht. De 35-jarige Canadees won in zijn carrière vier wedstrijden. Een etappe in de Ronde van Californië en twee ritzeges in de Vuelta (2009 en 2014) fleuren zijn palmares op. Maar die zeges stonden in schil contrast tegenover de verrassende winst van de Giro d'Italia in 2012.

Alles geven

Hesjedal is klaar om nieuwe doelen te verwezenlijken. "Ik heb me twintig jaar toegelegd op twee disciplines op de fiets. Ik wil mijn ervaring nu op andere manieren gebruiken." De ex-mountainbiker werd vorig jaar nog vijfde in de Giro.

Dit jaar wilde hij daar nog een mooie prestatie leveren, maar de Canadees werd ziek. "Maar 2016 is nog niet klaar. Ik ben op en top gemotiveerd voor de laatste koersen. Ik wil alles geven tot mijn laatste kilometer. Ik ben dankbaar voor mijn periode in de sport. Ook bedank ik alle ploegen, familie, vrienden en fans voor de steun die ik altijd kreeg."

Hesjedal zal in ieder geval nog aantreden in drie wedstrijden in zijn thuisland. De Ronde van Alberta en de klassiekers in Montreal en Quebec staan op het programma. Over dat programma is verder nog niets bekend.