Vicente Garcia klopt Italianen in vijfde etappe Ronde van Portugal

Vicente Garcia was primus in de vijfde etappe van de Ronde van Portugal. Hij bleef de Italianen Nocentini en Gavazzi voo...

Vicente Garcia klopt Italianen in vijfde etappe Ronde van Portugal

Vicente Garcia was primus in de vijfde etappe van de Ronde van Portugal. Hij bleef de Italianen Nocentini en Gavazzi voor. Rui Vinhas blijft leider.

In de 153 kilometer lange etappe van Lamego naar Viseu moest vooral de beklimming naar São Macário voor verschillen zorgen. Een groep van ongeveer 25 renners scheidde zich daar af.

In de finale toonde vooral David Belda (Team Roth) zich zeer aanvallend. De ene keer ging hij op pad met Frederico Figueiredo, de volgende keer met Guillaume de Almeida. Maar zijn pogingen werden teniet gedaan door de mannen van leider Vinhas.

Lange vlucht

Vinhas had zelf de leiderstrui gepakt in de etappe van eergisteren. Hij reed destijds goed mee in de lange vlucht en wilde anderen niet hetzelfde zien doen. Vooral Ricardo Mestre zorgde voor het achtervolgende werk. De sprint werd vervolgens een prooi voor Vicente Garcia de Mateos, na een lange nek-aan-nek-race met Gavazzi. Die gaf zich echter te vroeg gewonnen. Het werd een belangrijke overwinning voor Louletano-Hospital de Loulé.