Tom Boonen zegeviert in Prudential RideLondon Classic

Tom Boonen heeft de Prudential RideLondon Classic op zijn naam gezet. De Belg was in de straten van Londen sneller dan M...

Tom Boonen zegeviert in Prudential RideLondon Classic

Tom Boonen heeft de zege in de Prudential RideLondon Classic voor zich opgeeist. Het Etixx-Quick Step-kopstuk bleef in het centrum van de Engelse hoofdstad Mark Renshaw en Michael Matthews voor. Op een zevende plaats was Floris Gerts de beste Nederlander. 

Een kopgroep van zes renners sloegen na dertig kilometer een gat met het peloton. Daarbij zat onder andere de winnaar van vorig jaar, Jempy Drucker. Daarnaast reden onder andere Jelle Wallays en Jonas Rickaert zich naar de kop van de koers. In het peloton hadden Orica-BikeExchange en Etixx-Quick Step het heft in handen. De kopgroep hadden een maximale voorgift van zes minuten.

Op negentig kilometer van de meet volgde er al een tegenaanval. Niemand minder dan Geraint Thomas schudde stevig aan de boom. Het bleek een coup, want ook Ian Stannard trok mee ten aanval. Daarnaast volgde Patrick Bevin het Sky-duo. Het drietal reed zich naar de kop van de koers, maar voor Thomas ging het niet snel genoeg. De Brit ging er alleen op uit. In de slotkilometers werd hij echter teruggepakt, in de sprint was het Boonen die verreweg de snelste was.

Foto: Cor Vos