Bauhaus wint slotrit, weer net niet voor Hofland

Phil Bauhaus heeft de slotrit voor de neus van Moreno Hofland weggekaapt. De Nederlander werd weer tweede. De eindzege i...

Bauhaus wint slotrit, weer net niet voor Hofland
  • Phil Bauhaus Phil Bauhaus
  • Moreno Hofland Moreno Hofland

De laatste etappe in de Ronde van Denemarken is ten prooi gevallen aan Phil Bauhaus. De jonge Duitser van Bora-Argon 18 was sneller dan Moreno Hofland en Daniele Bennati. Het eindklassement gaat voor de tweede keer in zijn carrière naar Michael Valgren.

Een groep van zeven renners koos met nog honderd kilometer te gaan het hazenpad. Daarbij zaten drie Nederlanders, namelijk Brian van Goethem, Lars Boom en Tom Leezer. De Nederlanders kregen Rasmus Guldhammer, Aimé De Gendt, Jonas Vingegaard en Alessandro Tonelli met zich mee. Een grote voorsprong kreeg het zevental echter niet, want de voorgift was nooit meer dan twee minuten. Voor Boom en Tonelli ging het vooraan niet snel genoeg, maar op negen kilometer van de meet werden ook zij ingerekend.

Dat kwam mede door het uitstekende werk van Lotto-Jumbo, dat het heft in handen had genomen nadat duidelijk was geworden dat Leezer niet de benen had met de besten mee te gaan in de kopgroep. In de sprint leverde de gele formatie uitstekend werk, maar kopman Hofland kon het niet afmaken. Bauhaus sprintte vanuit het wiel van de Nederlander naar de overwinning. Voor de 22-jarige Bauhaus is het zijn grootste zege tot nog toe.

Foto: Cor Vos