Antwan Tolhoek dichtbij een overgang naar Lotto-Jumbo

Antwan Tolhoek is dichtbij een overstap naar Lotto-Jumbo. De 22-jarige Zeeuw won de bergtrui in de Ronde van Zwitserland...

Antwan Tolhoek dichtbij een overgang naar Lotto-Jumbo
  • Antwan Tolhoek Antwan Tolhoek

LottoNL-Jumbo is op zoek naar renners die de kopmannen kunnen bijstaan in het midden- en hooggebergte. De eerste aanwinst voor volgend jaar lijkt gevonden, want volgens het Algemeen Dagblad is het een kwestie van tijd voordat Antwan Tolhoek zijn handtekening zet onder een verbintenis met de gele formatie.

De Zeeuwse klimmer komt momenteel uit voor Roompot, maar heeft zich in onder meer de Ronde van Zwitserland dusdanig bewezen dat hij de overstap maakt naar de WorldTour. In Zwitserland won hij de bergtrui. "Ik heb nog nooit zoveel reacties gehad, maar ik vond zelf dat ik twee weken later in de Ronde van Oostenrijk nog beter reed. Zo'n bergtrui is mooi, maar het is nog mooier als je iedere dag in de finale mee kan."

Naast de bergtrui lijken zijn prestaties ook een promotie op te leveren. De gesprekken tussen het management van de 22-jarige Tolhoek en LottoNL-Jumbo zijn vergevorderd. "Ik ga pas juichen als het allemaal rond is, maar ik wil heel graag. Bij Roompot heb ik een prachtig programma mogen rijden en heb ik de kans gekregen om me te ontwikkelen, maar Lotto-Jumbo is toch een stap hogerop." Vorig jaar maakte Dylan Groenewegen dezelfde transfer.

Foto: Cor Vos