Dumoulin heeft geloof op goud niet opgegeven

Tom Dumoulin brak in het slotweekend van de Tour de France zijn spaakbeen. Rio was twijfelachtig, maar zelf geeft hij he...

Dumoulin heeft geloof op goud niet opgegeven

Tom Dumoulin is gisteren op het vliegtuig gestapt richting Brazilië. Ondanks een breukje in zijn spaakbeen zijn de kansen op goud volgens de Limburger allerminst verkeken. "Het gaat goed met me. Ik geloof nog steeds in een gouden medaille", zo zei hij tegen RTL.

Woensdag keek Dumoulin in de Acht van Chaam of het mogelijk was te fietsen met de blessure. Na een uur stapte hij echter af, omdat het criterium in Brabant eigenlijk te vroeg kwam. "Deze voorbereiding is niet hoe ik het had gepland. Ik moest de afgelopen week vaak naar het ziekenhuis. Het was al met al drukker voor me dan ik wilde, maar inmiddels kan ik weer op mijn pols leunen. De artsen vinden het ook goed als ik naar Rio ga. Ik heb net een week herstel gehad en nu heb ik nog een week. Ik ga rustig acclimatiseren. Mijn doelstellingen heb ik dan ook niet bijgesteld. Ik geloof nog steeds in goud."

Ook bondscoach Johan Lammerts behoudt vertrouwen in de capaciteiten van Dumoulin. "Ik ga af op wat de artsen mij zeggen. Ik begrijp dat er voor Tom geen belemmering is om te fietsen", zo zei hij tegen het AD. "Tom is sowieso verplicht om aan de start te komen van de wegrace van zaterdag. Hij zou daar na 100 meter in de remmen kunnen knijpen, maar dat is niet de bedoeling."

Foto: Cor Vos