Valverde: "Mollema was heel goed in de finale"

Bauke Mollema behaalde gisteren zijn grootste zege in zijn loopbaan door de Clasica San Sebastian te winnen. Een huzaren...

Valverde: "Mollema was heel goed in de finale"
  • Bauke Mollema Bauke Mollema

Alejandro Valverde zette gisteren een record door voor de zesde keer in zijn carrière op het podium te eindigen van de Clasica San Sebastian. De ervaren Spanjaard wist de klassieker in 2008 en 2014 winnend af te sluiten. Dit jaar moest hij echter zijn meerdere erkennen in Bauke Mollema en Tony Gallopin.

"Ik ben blij met nog een podiumplaats in deze wedstrijd. Mollema was heel goed in de finale", zo liet Valverde weten op de site van zijn ploeg. "Hij ging net voor de afdaling en ondanks dat we startten met samenwerken, konden we hem niet terugpakken." Ook de sprint voor de tweede plek ging niet helemaal als gewild voor El Imbatido.

"Ik had enorme kramp toen ik probeerde te accelereren. Ik  kon alleen in Gallopin zijn wiel blijven voor de derde plek. Met Rodriguez gebeurde hetzelfde. Het was een warme en vochtige dag. Zo'n soortgelijk scenario zullen we in Rio ook tegenkomen. Om hier als derde te finishen tussen de grote mannen geeft me goede hoop voor Rio. We zullen proberen op deze voet verder te gaan en hopelijk een medaille winnen voor ons land."

Foto: Cor Vos