Mollema: "Ik wilde altijd al zo'n Baskische hoed winnen"

Op prachtige wijze wist Bauke Mollema vandaag de Clasica San Sebastian te winnen. Daarmee wiste hij de teleurstelling va...

Mollema: "Ik wilde altijd al zo'n Baskische hoed winnen"
  • Bauke Mollema Bauke Mollema

Op een prachtige manier schreef Bauke Mollema vandaag Clasica San Sebastian op zijn naam. Na de slotklim demarreerde hij weg een groep van vier met daarbij Alejandro Valverde, Joaquin Rodriguez en Tony Gallopin. De voorsprong schommelde lange tijd rond de tien seconden, maar de Groninger wist knap stand te houden. "Dit is een van mijn favoriete wedstrijden. Ik ben erg blij om hier te kunnen winnen", zo zei hij na afloop.

"Dit is mijn eerste overwinning in een WorldTour-klassieker. Ik wilde altijd al graag op het podium staan van deze wedstrijd om een van die Baskische hoeden te hebben, en nu heb ik er één", vertelde hij over de karakteristieke Txapela. Eerder eindigde Mollema al als tweede, vijfde, zesde en negende in de klassieker in het Baskenland.

Voor Mollema is deze overwinning in Spanje een pleister op de wonde na de desastreuze slotweek van de Tour de France. De renner van Trek-Segafredo kijkt inmiddels verder vooruit. "De laatste dagen van de Tour waren erg teleurstellend. Dit is een goede manier om terug te vechten. Ik heb vandaag aangetoond over een goede vorm te beschikken. Nu kijk ik uit naar de Olympische Spelen."