Dumoulin: Dit was eigenlijk iets te vroeg"

Tom Dumoulin stond vandaag aan de start van de Acht van Chaam, maar hij reed het criterium niet uit. "Dit was eigenlijk...

Dumoulin: Dit was eigenlijk iets te vroeg"

Tom Dumoulin deed vandaag mee aan de Acht van Chaam, nadat hij vijf dagen geleden zijn spaakbeen brak in de Tour de France. De finish haalde hij echter niet, want hij stapte na een uurtje koers af. "Het was iets te snel om terug te keren in het peloton", zo zegt hij bij de NOS.

"Ik ben een beetje teleurgesteld, want ik had eigenlijk toch wel gehoopt dat ik de wedstrijd uit zou kunnen rijden, maar dat lukt niet. Ik had last van de klinkers en elke ronde dacht ik: het voelt toch niet helemaal goed. Dus ik dacht: ik kan hem beter afdoen. Op zich kan ik wel omgaan met de klappen. Ik had echter twijfels en twijfelen is niet goed, dan moet je geen risico nemen."

Gisteren kwam het bericht dat Dumoulin zeker naar Rio de Janeiro gaat voor de Olympische Spelen. "Het is nog anderhalve week, maar nu was het nog te vroeg. Ik heb het geprobeerd, maar het viel toch niet mee. Dat is een beetje teleurstellend, maar meteen nadat ik was gevallen in de Tour wist ik dat het een moeilijk verhaal ging worden en dat is het nog steeds. Ik hoop dat het snel genoeg verbetert. Het is fijn om weer te kunnen fietsen, maar in de komende dagen ga ik het gecontroleerder doen."

Foto: Cor Vos