Lotto-Soudal met sterke formatie naar Baskenland

Lotto-Soudal trekt met een sterke selectie naar de Clásica San Sebastian. Is Wellens of Gallopin kopman? Dat moet zaterd...

Lotto-Soudal met sterke formatie naar Baskenland

Lotto-Soudal trekt met een sterke selectie naar de Clásica San Sebastian. Is Wellens of Gallopin kopman? Dat moet zaterdag blijken.

Op hun website heeft Lotto-Soudal de selectie voor aankomende zaterdag al vrijgegeven. Pim Ligthart vervult de Nederlandse eer in de ploeg. Met Tiesj Benoot, Sean de Bie, Tosh van der Sande, Jelle Vanendert, Louis Vervaeke en Tim Wellens levert de Belgische Lotto-ploeg zes Belgen af.

Oud-winnaar

De selectie wordt compleet gemaakt door Tony Gallopin. Die zal een goede herinnering overhouden aan de Clásica San Sebastian. De Fransman won de Baskische klassieker namelijk in 2013. Toen reed de Fransman nog voor RadioShack-Nissan.

Of Gallopin in de Clásica de kopman is, is nog niet bekend. Tim Wellens gaf namelijk ook blijk van goede vorm door de Ronde van Polen te winnen met een geweldige solo in de vijfde etappe. Ook won de Belg dit kalenderjaar al een Giro-etappe. Wellens maakt ook deel uit van de Belgische selectie voor de Olympische wegrit in Rio.

Foto: Cor Vos