Hosking de beste in La Course

Chloe Hosking is de opvolgster geworden van Anna van der Breggen. De Deense was de snelste van het peloton in La Course....

Hosking de beste in La Course

Chloe Hosking heeft de derde editie van La Course op haar naam geschreven. In een door valpartijen ontsierde slotfase was zij de snelste in de sprint met een uitgedund groepje. Lotta Lepistö en Marianne Vos werden respectievelijk tweede en derde. 

Dertien rondjes over de Champs-Elysées moesten de vrouwen overbruggen. Door het hoge tempo in het peloton bleef een kansrijke ontsnapping uit. Chantal Blaak en Lucinda Brand toonden zich al vroeg in de koers actief. Zij maakten deel uit van een kopgroep van vier en kregen een maximale voorsprong van nog geen twintig seconden.

Met nog twee rondes te gaan demarreerden Brand nog een keer. Ze kreeg Amy Pieters en Lauren Stephens met zich mee. Op 3,5 kilometer zat hun vlucht er echter ook weer op. Ellen van Dijk probeerde nog solo weg te rijden van het door valpartijen flink uitgedunde peloton, maar de sprintersploegen waren te sterk. In de spurt was Hosking ruim de snelste.

Foto: Cor Vos