Froome: "Het voelt alsof ik mijn eerste Tour win"

Voor de derde keer schrijft Chris Froome de Tour de France op zijn naam. "Ongelooflijk, dit is een geweldig gevoel", zei...

Froome: "Het voelt alsof ik mijn eerste Tour win"
  • Chris Froome Chris Froome

De opluchting was van het gezicht af te lezen bij Chris Froome na afloop van de etappe naar Morzine. Voor de derde keer schrijft hij de Tour de France op zijn naam. "Ongelooflijk, dit is een geweldig gevoel."

Froome maakte gisteren een flinke schuiver in de etappe naar Saint-Gervais Mont Blanc, maar ondervond daar vandaag weinig last van. "Het voelde zelfs alsof mijn benen van vandaag beter waren dan die van gisteren. Na de val had ik natuurlijk wat minder over tijdens de finale, maar al bij al was het niet zo erg" zei Froome tegen Sporza.

De voorsprong consolideren was vandaag de opdracht, waar Froome en zijn ploeggenoten volledig in slaagden. "Alles draaide vandaag om veilig te blijven, ik had tenslotte ook die vier minuten voorsprong in het klassement, wat toch wel voor wat rust zorgde."

Met het winnen van de Tour de France schroeft hij het aantal Touroverwinningen op naar drie. "Het is ongelooflijk, het is zo een geweldig gevoel. Ik ervaar een gevoel van iets bereikt te hebben, maar tegelijk ook opluchting. Het voelt aan alsof ik mijn eerste Tour win. Het is een onbeschrijflijk gevoel."

Foto: Cor Vos