Rabobank Development Team stopt na 20 jaar

Het Rabobank Development Team verdwijnt uit het peloton. De belofte-formatie zocht de afgelopen maanden tevergeefs naar...

Rabobank Development Team stopt na 20 jaar

Het Rabobank Development Team verdwijnt aan het einde van dit seizoen uit het peloton. De belofte-formatie, die sinds 2013 onder de vlag van wielerbond KNWU opereert, zocht de afgelopen maanden naar een nieuwe sponsor. Die werd niet gevonden, zo meldt De Telegraaf.

Sinds de start van het Rabobank-wielerplan in 1996 fungeerde het team als opleidingsploeg voor het 'grote' Rabobank. Nadat de profploeg eind 2012 ophield te bestaan, kwam het Development Team bij de KNWU terecht. Rabobank bleef wel sponsor, aangezien het contract nog doorliep tot eind 2016. Daarna zou de boerenleenbank zich terugtrekken. Dat is nu dus gebeurd.

De opleidingsploeg bleek de afgelopen twee decennia een kweekvijver voor talent. Onder anderen Thomas Dekker, Tom Dumoulin, Robert Gesink, Moreno Hofland, Wilco Kelderman, Bauke Mollema, Tom-Jelte Slagter, Laurens ten Dam en Pieter Weening maakten via het Rabobank Development Team de stap naar de profs.