TOUR: DUMOULIN PAKT ZIJN TWEEDE RITZEGE

Tom Dumoulin heeft de tijdrit naar La Caverne du Pont-D’arc gewonnen. De Nederlander, die zijn tweede etappezege pakte,...

TOUR: DUMOULIN PAKT ZIJN TWEEDE RITZEGE

Tom Dumoulin heeft op magistrale wijze de tijdrit naar La Caverne du Pont-D’arc gewonnen. De Nederlander, die zijn tweede etappezege pakte, verpulverde de concurrentie. Chris Froome werd tweede en bouwde zijn voorsprong in het klassement uit.

De Brit kon de etappe niet pakken. De leider in de Tour moest +1.03 op Dumoulin toegeven, maar pakte wel tijd op zijn naaste belagers.

Alleen Dumoulin onder tijd Oliveira

Portugees kampioen tijdrijden Nelson Oliveira noteerde lang de snelste tijd: 51.46. Veel rijders, onder wie Jerôme Coppel (51.50), beten zich stuk op de tijd van de Portugees.

Tom Dumoulin dook ruim anderhalve minuut onder de tijd van Oliveira: 50.15. De Limburger werkte een geweldige tijdrit af. De Nederlander was niet in extase na afloop, omdat zijn gedachten uitgingen naar de gebeurtenissen in Nice.

Alle klassementsrenners beten zich stuk op de tijd van de Nederlander: Richie Porte (53.23), Tejay van Garderen (53.05), Alejandro Valverde (53.03), Romain Bardet (54.07), Nairo Quintana (53,23), Adam Yates (58.16), en zelfs Chris Froome moest zijn meerdere erkennen in de Nederlander (51.18).

Knappe prestatie Mollema

Bauke Mollema reed een dijk van een tijdrit. De kopman van Trek-Segafredo (52.09) reed naar een zesde tijd. De Groninger gaf maar +0.51 toe op Froome en stijgt naar de tweede plek in het Algemeen klassement.