De Knegt nieuwe bondscoach veldrijden

De Knegt nieuwe bondscoach veldrijden

Gerben de Knegt (40) wordt per 1 september 2016 de nieuwe bondscoach van de nationale selecties veldrijden. De Knegt is nu talentcoach van de disciplines veldrijden en mountainbike. Hij volgt vanaf het nieuwe seizoen veldrijden Johan Lammerts op die in het nieuwe jaar de functie van technisch directeur gaat vervullen.

De Knegt kijkt uit naar zijn nieuwe rol als bondscoach: “Ik ben er trots op dat ik na mijn functie als talentcoach, nu als bondscoach mijn kennis en ervaring binnen deze discipline kan inzetten en overdragen. Johan Lammerts heeft de afgelopen jaren een prachtige basis gelegd waar ik, met mijn visie op de toekomst van het veldrijden, met veel plezier en enthousiasme op verder bouw.De komende tijd ga ik al deze wensen en ideeën over het talent- en topsportprogramma verder vorm geven.”

Johan Lammerts ziet in de Knegt een waardig opvolger: “Ik ken Gerben al een lange tijd en de afgelopen jaren hebben wij samengewerkt om het veldrijden in Nederland naar een hoger plan te tillen. Ik ben ervan overtuigd dat Gerben de ingeslagen weg op zijn manier nog verder kan uitbouwen. Ik wens hem heel veel succes en plezier met deze prachtige uitdaging.”

Laatste nieuws