Dumoulin: "Het is me gewoon gelukt"

Tom Dumoulin leverde een heroische prestatie vandaag in Andorra. Door een prachtige solo schreef hij de negende etappe o...

Dumoulin: "Het is me gewoon gelukt"

Tom Dumoulin leverde vandaag een heroische prestatie in de negende etappe van de Tour de France. Naar Andorra zat hij in de vroege vlucht en van daaruit soleerde hij naar de zege. "Ongelooflijk", was de eerste reactie van de Limburger bij de NOS. 

"In de eerste week liep het voor geen meter. De laatste dagen ging het steeds beter. Ik heb het gewoon geflikt! In misschien wel de zwaarste etappe van de Tour de France. Ik had er echt de pest in vorige week. De ploeg heeft toen gezegd: 'Tom, het maakt niet uit en val gewoon aan als je je goed voelt.' Dat heb ik gedaan en nu is het gewoon gelukt."

Dumoulin volgde het advies van zijn team op. "Ik had vandaag echt goede benen. Dat voelde ik al heel de dag. Ik heb in de kopgroep geen trap te veel gedaan, af en toe voor de vorm. Op de voorlaatste klim had ik het wel even lastig. Dus ik besloot om niet mee te gaan met de aanvallen. Ik heb goed getimed en de anderen bliezen zich op."