Miguel Angel López heerst in Zwitserland, Pantano wint slotrit

Miguel Angel López heeft op knappe wijze zijn trui verdedigd in de Ronde van Zwitserland. Hij maakte deel uit van een gr...

Miguel Angel López heerst in Zwitserland, Pantano wint slotrit
  • Miguel Ángel López Miguel Ángel López

Jarlinson Pantano heeft de laatste etappe in de Ronde van Zwitserland gewonnen. De Colombiaan van IAM Cycling was de snelste in een vijfkoppige elitegroep. Sergei Chernetski en Ion Izaguirre werden respectievelijk tweede en derde. Miguel Angel López zijn leidende positie werd niet meer echt aangevallen en kwam dus niet meer in gevaar. Wel verloor Andrew Talansky zijn podiumplek. Izaguirre en Warren Barguil eindigden als tweede en derde in het klassement. 

Door de erbarmelijke weersomstandigheden werden de eerste zestig kilometer van de slotetappe van de Ronde van Zwitserland geschrapt, daardoor bleven er nog maar 57 kilometer over. Daardoor ontstond er een heus spektakel waarin de grote mannen zich al vroeg roerden. De eerste aanval kwam nog wel van onder andere Jasper Stuyven, maar daarna was het B-klimmer Hubert Dupont die ten aanval trok.

Voor Simon Spilak het signaal om eveneens zijn duivels te ontbinden, waardoor ook andere renners zich genoodzaakt zagen te demarreren. Vooraan bleef uiteindelijk een elitegroepje van drie over met Tejay van Garderen, leider López en Jarlinson Pantano. Van het drietal was de Colombiaanse leider verreweg de sterkste, want hij kwam een halve minuut voor zijn concurrenten boven op de laatste klim van de ronde. Toch konden Izaguirre, Van Garderen, Pantano en Chernetski nog terugkomen, iets dat Rui Costa en Warren Barguil net niet konden bewerkstelligen. Wilco Kelderman was toen al uit de voorste rangen gelost.

De enige van de kopgroep van vijf die geen kopwerk deed, was Chernetski. De vlugge Rus was dan ook de verwachte winnaar van de slotetappe, maar dat was buiten Pantano gerekend. Antwan Tolhoek finishte op vijf minuten van de winnaar en verzekerde zich zo van de bergtrui. Kelderman zakte twee plaatsen in het algemeen klassement en eindigde als nummer acht.