Ion Izagirre imponeert in individuele tijdrit Zwitserland

Ion Izagirre legde vandaag beslag op de zege in de heuvelachtige tijdrit in Zwitserland. Rond Davos klokte hij een tijd...

Ion Izagirre imponeert in individuele tijdrit Zwitserland
  • Ion Izagirre Ion Izagirre

Ion Izagirre legde vandaag beslag op de zege in de heuvelachtige tijdrit in Zwitserland. Rond Davos klokte hij een tijd van 21 minuten en 31 seconden. Kelderman werd verdienstelijk vierde. Miguel Angel Lopez is de nieuwe leider.

Cancellara was de eerste die echt een richttijd op de klokken kon zetten. De Zwitser legde het bijna zeventien kilometer lange parkoers af in 21 minuten en 50 seconden. Toch konden behoorlijk wat mannen dichtbij komen op de heuvelachtige chronoproef.

Felix Grosschartner, Michael Matthews en Jonathan Castroviejo konden alle drie binnen de vijftien seconden van de Zwitser blijven. Maar zijn tijd van de tabellen rijden lukte niet zomaar. De klassementsmannen konden dan weer minder een vuist maken.

Enkel Kelderman leek een goede tijdrit te rijden. De Nederlander kwam bij tussenpunt twee op achttien seconden van Cancellara door. Bij de derde tijdmeting halveerde hij zijn achterstand. Aan de streep kwam Kelderman uiteindelijk anderhalve seconde tekort.

Kelderman ging met zijn tijd wel Thomas, Van Garderen en Spilak voorbij in het klassement. Ondertussen verpulverde Ion Izagirre de tussentijd van Cancellara. Elf seconden sneller was hij op het laatste tussenpunt.

De Bask reed veruit de snelste klim en plukte daar de vruchten van. Hij boekte een mooie ritzege. In de strijd om het klassement verloor Barguil veel te veel tijd. Miguel Angel Lopez start morgen in de laatste etappe als leider na zijn tweede plaats vandaag.