Kruijswijk: "Dit was wat er nog inzat"

Kruijswijk: "Dit was wat er nog inzat"

Na de dramatisch verlopen vrijdag was het maar de vraag of Steven Kruijswijk zou starten in de voorlaatste etappe in de Giro d'Italia. In de hoop zijn podiumplek te verdedigen stond de Brabander toch aan de start. Doordat Kruijswijk Alejandro Valverde echter niet kon volgen, moet hij genoegen nemen met een vierde plaats in de eindrangschikking. 

Vrijdagavond werd er een breukje in de rib geconstateerd bij de kopman van LottoNL-Jumbo en bovendien had hij flinke kwetsuren aan zijn voet en flank overgehouden aan de valpartij die hem de roze trui koste. Toch stapte hij op de fiets om de laatste loodzware bergetappe te bedwingen. "Ik heb niet voor niets drie weken afgezien. Dan kon die laatste zware dag ook nog wel. Ik was helemaal kapot aan het einde. Als er nog iets in zat, was dat het eindpodium. Dat wilde ik behouden, maar ik heb de Giro gisteren verloren. Het is heel erg jammer dat ik hier nu zonder roze trui sta", zo zei Kruijswijk op de ploegsite van LottoNL-Jumbo.

Lange tijd zag het er goed uit wat Kruijswijk deed, maar in het laatste gedeelte van de Colle della Lombarda moest hij de echte toppers, met wie hij heel de ronde meekon, toch laten gaan. "Ik ben tot het uiterste gegaan. Ik heb een slapeloze nacht gehad na mijn valpartij en ik had veel pijn. Ik wilde niet aan die pijn denken, alles uitschakelen en naar de streep rijden. Dat heb ik gedaan. Dit was het."